Ηλεκτρονικό Εμπόριο | E-Commerce

Τι είναι; Έχει ενδιαφέρον; Πρέπει να ασχολήθώ;

Το E-Commerce , γνωστό και ως Ηλεκτρονικό εμπόριο ή Ιντερνετικό εμπόριο, αναφέρεται στην αγορά και πώληση αγαθών ή υπηρεσιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και στη μεταφορά χρημάτων και δεδομένων για την εκτέλεση αυτών των συναλλαγών. Το ηλεκτρονικό εμπόριο χρησιμοποιείται συχνά για να αναφέρεται στην πώληση φυσικών προϊόντων στο διαδίκτυο, αλλά μπορεί επίσης να περιγράφει κάθε είδους εμπορική συναλλαγή που διευκολύνεται μέσω του Διαδικτύου.

Η ιστορία του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεκινάει με την πρώτη πώληση στο διαδίκτυο: στις 11 Αυγούστου 1994 όπου ένας άντρας πουλούσε ένα CD από τη μπάντα Sting στον φίλο του μέσω της ιστοσελίδας του NetMarket, μιας αμερικανικής πλατφόρμας λιανικής πώλησης. Αυτό είναι το πρώτο παράδειγμα ενός καταναλωτή που αγοράζει ένα προϊόν από μια επιχείρηση μέσω του World Wide Web – ή ως «E-Commerce» όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Έκτοτε, το ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίχθηκε για να διευκολύνει την αγορά και τη πώληση προϊόντων μέσω διαδικτυακών λιανοπωλητών και αγορών. Οι ανεξάρτητοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρές επιχειρήσεις αλλά και οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν όλοι επωφεληθεί από το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο τους επιτρέπει να πωλούν τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους σε κανάλια που δεν ήταν δυνατή η παραδοσιακή λιανική πώληση.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου λιανικής προβλέπεται να φτάσουν τα 27 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020.

Δημιουργούμε Ηλεκτρονικά καταστήματα που είναι σημεία αναφοράς

Κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Ως εταιρεία έχουμε αναπτύξει δική μας πλατφόρμα ηλεκτρονικού καταστήματος η οποία βασίζεται σε ανοιχτό κώδικα (Open Source). Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να την παραμετροποιήσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη μας χωρίς υπερβολικά κόστη που τρομάζουν. Η συνέπεια αλλά και η σωστή συντήρηση του καταστήματος σας είναι κάποια από τα στοιχεία που θεωρούμε απαραίτητα στη μεταξύ μας συνεργασία.

Διαχείριση Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Τι στρατηγική θα ακολουθήσω; Ποιος θα σηκώνει τα τηλέφωνα; Ποιος θα φροντίζει τη βάση με τα προϊόντα; Ποιος θα κάνει το after Sales Service στους πελάτες μου; Ποιος θα με μάθει πως να λειτουργώ το E-shop στο φυσικό μου σημείο; Ποια εταιρεία Courier να διαλέξω; Αυτά και άλλα ερωτήματα σας τα απαντάμε ως η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα με τις τόσο εξειδικευμένες υπηρεσίες που σας προσφέρουμε χρόνια τώρα με τεράστια επιτυχία.

Διαφήμιση - Προώθηση

Η κατάλληλη Διαφήμιση-Προώθηση για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι αυτή η οποία θα αποδώσει αυτά τα οποία μπορείτε και θέλετε να υποστηρίξετε. Τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Δημιουργούμε πακέτα που έχουν κυκλική μορφή διαφήμισης (Inno Circle Ad pack) συνδυάζοντας όλα τα κανάλια (Social Media, Google, YouTube κλπ.). Πέραν αυτού όμως διαθέτουμε συνεργασίες με κορυφαία Media Group τα οποία προωθούν τους πελάτες μας σε ηλεκτρονικά communities που απαριθμούν άνω των 100.000 unique members δημιουργόντας νέο πελατολόγιο μέσω της νέας μεθόδου διαδικτυακής φήμης (influence).

Μάλιστα η innovativeyear βραβεύτηκε στα (e-innovation Awards 11/03/2018) για την εφαρμογή του πρώτου δικτύου influence marketing στην Ελλάδα.

Διαχείριση Social Media

Τα Κοινωνικά Δίκτυα αναντίλεκτα έχουν εισέλθει στην καθημερινότητα μας με ένα ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο τα τελευταία χρόνια. Πολλοί από εσάς αφιερώνετε κάποιες ώρες όποτε έχετε χρόνο για την προβολή της επιχείρησης σας. Αρκεί όμως αυτό; Αν ο στόχος σας είναι ο φιλικός και κοινωνικός σας περίγυρος ενδεχομένως ναι.

Αν όμως ανήκετε σε αυτούς που μπορούν να δουν ότι ο ρόλος και οι δυνατότητες τους είναι απείρως μεγαλύτερες από αυτές τότε αντιλαμβάνεστε ότι η όποια διαχείριση των social media πρέπει να γίνεται από ειδικούς όπως και κάθε σοβαρή επαγγελματική δραστηριότητα εξάλλου.

Στην innovativeyear διαθέτουμε το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να ανεβάσει την επικοινωνία σας σε άλλα επίπεδα συνδυάζοντας την εμπειρία μας με τακτικές προώθησης και διαφήμισης.

Στατιστικά & Ανάλυση

Σας παρέχουμε μηνιαία συνάντηση με αναλυτικό report στατιστικών στο οποίο αναλύουμε πέραν των κλασικών εσόδων-εξόδων και διάφορα άλλα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά.

Σε αυτή τη μηνιαία συνάντηση μας αναλύουμε πως κύλησε τον προηγούμενο μήνα η στρατηγική μας αλλάζοντας ή διατηρώντας τις ίδιες δράσεις.

Στοιχεία όπως – πόσους πελάτες έχουμε, ηλικία, φύλλο, γεωγραφικό σημείο από όπου έκαναν αγορές, αν χρησιμοποίησαν κινητό ή σταθερό υπολογιστή, από ποιά κανάλια διαφήμισης έγινε ο τζίρος κλπ. είναι κάποια από τα στοιχεία του μηνιαίου reporting που σας κάνουμε έτσι ώστε να έχετε πλήρη εικόνα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Θέλω να μάθω περισσότερα

Φτιάξε το E-Shop σου και Κέρδισε!

Δημιούργησε το ηλεκτρονικό σου κατάστημα με την innovativeyear και κέρδισε 30% έκπτωση στο κόστος κατασκευής και 50% έκπτωση στο κόστος διαχείρισης για τους 6 πρώτους μήνες. Με αυτό το τρόπο η εταιρεία μας σε βοηθά να ξεκινήσεις την επένδυση σου με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος μη χάσεις αυτή την ευκαιρία. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Προσφορά Διαχείρισης Social Media!

H παρουσία της επιχείρησης σας στα social media (Facebook, Instagram, tweeter κλπ.) θεωρείται απαραίτητη στις μέρες μας. Γι’αυτό κι εμείς φροντίσαμε να δημιουργήσουμε τα πιο δελεαστικά πακέτα διαχείρισης social media για να έχεις την πιο ολοκληρωμένη παρουσία με το ανάλογο αποτέλεσμα. Κόστος υπηρεσίας από 100€/μήνα. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό πακέτων.

Είστε έτοιμοι να μιλήσουμε;

Αν ναι καλέστε μας στο 210-6107372 ή στείλτε μας email στο
info@ innovativeyear.gr, για να συζητήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Rate this page