Διαχείριση Social Media Tips

Διαχείριση Social Media Tips

Διαχείριση Social Media Tips

Οι καλύτερες συμβουλές διαχείρισης κοινωνικών μέσων – Πώς να αποκτήσετε περισσότερα likes, retweets, followers, σχόλια και κοινοποιήσεις

 

Αν θέλετε να αναπτύξετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αυξήσετε τη συμμετοχή, πρέπει να διαχειρίζεστε το περιεχόμενό σας με στρατηγικό τρόπο. Αντί να αναρτάτε απλώς τυχαίες ενημερώσεις, χρειάζεστε μια στρατηγική που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν το περιεχόμενό σας οργανικά και θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να έρχονται για περισσότερα.

Υπάρχουν επιπρόσθετα άρθρα που αναλύουν σε βάθος και άλλες πτυχές της διαχείρισης των social media όπως το άρθρο που θα βρείτε πατώντας εδώ

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές συμβουλές διαχείρισης κοινωνικών μέσων εκεί έξω που μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε την παρουσία της μάρκας σας στις διάφορες πλατφόρμες. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις πιο σημαντικές από αυτές, ώστε να μη χρειάζεται να τις αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

Δημιουργήστε εξαιρετικό περιεχόμενο σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι όλα σχετικά με τη δέσμευση. Σε τελική ανάλυση, ο στόχος σας είναι να κάνετε το κοινό σας να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας, ώστε να μπορέσει να οικοδομήσει μια σχέση με εσάς και την επωνυμία σας.

Γι\’ αυτό είναι απαραίτητο να δημιουργείτε περιεχόμενο που ξεχωρίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργείτε περιεχόμενο που είναι αστείο. Ούτε σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσετε περιεχόμενο που στοχεύει στην επίλυση της παγκόσμιας πείνας.

Ενώ θέλετε να ασχοληθείτε με θέματα που είναι σημαντικά για το κοινό σας, πρέπει επίσης να δημιουργήσετε κάτι που έχει αξία για τους οπαδούς σας. Έχοντας αυτό κατά νου, οι αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να αφορούν μόνο το τι συμβαίνει στη ζωή σας.

Αντίθετα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε κάποια από τα θέματα που συζητήσατε στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δώσετε στα άλλα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης περισσότερο πλαίσιο και να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο χρήσιμο για τους οπαδούς σας.

 

Διαχείριση Social Media Tips

Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για καλύτερο SEO

Καθώς αναπτύσσετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει επίσης να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για καλύτερο SEO. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας θα μπορούν να τον βρίσκουν στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν αναζητούν πληροφορίες.

Δυστυχώς, αυτό ξεφεύγει από το πεδίο εφαρμογής αυτού του οδηγού, αλλά μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι\’ αυτό διαβάζοντας τον οδηγό μας για τα βασικά του SEO. Για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για καλύτερο SEO, πρέπει πρώτα να βάλετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς τα κινητά.

Μετά από αυτό, πρέπει να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για διάφορες λέξεις-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τις οποίες θέλετε να σας βρουν οι χρήστες στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε συνδέσμους στον ιστότοπό σας που παραπέμπουν στα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σας βρουν και εκεί.

 

Διαχείριση Social Media Tips

Χρησιμοποιήστε βίντεο, όχι μόνο φωτογραφίες, στις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όταν πρόκειται για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να σκέφτεστε τόσο τις εικόνες όσο και τις λέξεις που χρησιμοποιείτε. Έχοντας αυτό κατά νου, η πρώτη σας απόφαση θα πρέπει να είναι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο φωτογραφίες ή αν θέλετε να ενσωματώσετε και βίντεο.

Αν ξεκινάτε μόλις τώρα και ακόμα προσπαθείτε να καταλάβετε πώς πρέπει να είναι το περιεχόμενό σας, ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο φωτογραφίες.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παραμείνετε επικεντρωμένοι στα κύρια θέματά σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι θα πρέπει να αφορούν οι αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, καθώς γίνεστε πιο έμπειροι, θα πρέπει να αρχίσετε να ενσωματώνετε βίντεο στις αναρτήσεις σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε και να προσθέσετε μεγαλύτερη αξία και να δεσμεύσετε τους οπαδούς σας. Θα πρέπει επίσης να σκέφτεστε τι προσπαθείτε να πείτε όταν δημοσιεύετε ένα βίντεο, αντί να δημοσιεύετε απλώς ένα οπτικό υλικό.

 

Διαχείριση Social Media Tips

Ενεργοποιήστε τους οπαδούς σας για να αυξήσετε τη δέσμευση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τη δέσμευση είναι να εμπλέκετε τους ακολούθους σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαντάτε σε κάθε σχόλιο που σας αφήνει κάποιος, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να αναγνωρίζετε τους ανθρώπους που σχολιάζουν τις αναρτήσεις σας.

Και αν κάποιος σας εμπλέκει, μην τον αγνοείτε. Αν το κάνετε ήδη αυτό, τότε συνεχίστε να το κάνετε. Δεν έχει σημασία αν οι άλλοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τις αναρτήσεις σας. Αυτό που έχει σημασία είναι να ασχολείστε με το δικό σας περιεχόμενο.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν οι άνθρωποι δεν σχολιάζουν τις αναρτήσεις σας, εξακολουθείτε να έχετε αξία από αυτές. Όταν ασχολείστε με τους οπαδούς σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες στρατηγικές.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος εμπλοκής είναι να απαντάτε στα σχόλια των ανθρώπων. Μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις, να προσφέρετε λύσεις και να συμμετάσχετε σε άλλους τύπους συζητήσεων.

Διαχείριση Social Media Tips

Μη φοβάστε να παραβιάσετε τους κανόνες

Καθώς δημιουργείτε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να σκεφτείτε τι επιτρέπεται στις διάφορες πλατφόρμες. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε απλώς να δημοσιεύετε το ίδιο περιεχόμενο σε όλες. Αυτό δεν είναι μόνο spammy, αλλά δυσκολεύει επίσης τους οπαδούς σας να ανακαλύψουν το περιεχόμενό σας.

Καθώς δημοσιεύετε σε διάφορα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να παραβιάζετε αυτούς τους κανόνες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ενιαία παρουσία και να είστε πιο προσιτοί για τους οπαδούς σας. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην παραβιάζετε τους κανόνες υπερβολικά. Αν το κάνετε αυτό, μπορεί να ανασταλεί ο λογαριασμός σας και να χάσετε τους οπαδούς σας.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πόσο καιρό επιτρέπεται να δημοσιεύετε σε κάθε κανάλι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα προσπαθήσετε να κάνετε αναρτήσεις σε όλα και δεν θα καταβάλλετε υπερβολική προσπάθεια σε ένα κανάλι, ενώ τα άλλα κανάλια σας θα αγνοούνται.

Διαχείριση Social Media Tips

Τελειώνοντας

Ολοκληρώνοντας το άρθρο μας , η διαχείριση social media περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από την απλή ανάρτηση περιεχομένου. Αντίθετα, πρέπει να βελτιστοποιείτε τις αναρτήσεις σας ώστε να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, να συνεργάζεστε με τους ακολούθους σας για να αυξήσετε τη συμμετοχή τους και να γνωρίζετε τους κανόνες σε κάθε κανάλι.

Έχοντας αυτά κατά νου, μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αυξήσετε τη δέσμευση και να δημιουργήσετε ένα ισχυρότερο εμπορικό σήμα. Αυτές είναι μόνο οι πιο σημαντικές συμβουλές διαχείρισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να γνωρίζετε.

Υπάρχουν πολλές ακόμη στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αναπτύξετε την παρουσία σας και να αυξήσετε τη δέσμευση. Ωστόσο, αυτές είναι αυτές στις οποίες θα πρέπει να εστιάσετε πρώτα.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Τζανίδης

Πρόεδρος – Γ. Διευθυντής Ομίλου InnovativeYear

4.9/5 - (9 votes)

1 thought on “Διαχείριση Social Media Tips”

  1. Pingback: Social Media και Φαρμακοποιός 5 τρόποι να ωφεληθείτε

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *